Bistro Toope Oostende

Toope bevindt zich op de Groentemarkt, waar vroeger de Biljart Palace en later bistro Zoë en De Bistro gevestigd waren. Ayke Declercq (35) begon op 8 januari 2019 samen met haar vriend Yves aan een nieuw avontuur.

Haar mama Marie-Anne Vanhoore en Bart Borghs, en papa Noël Declercq helpen in de zaak. “Zo is de naam van de zaak ontstaan, we doen het toope‘”, zegt Ayke. Voor de familie is het een terugkeer naar de roots. De ouders van Ayke baatten 35 jaar lang succesvol ‘t Vistrapje uit, aan de Visserskaai in Oostende.

Dagzaak

“Ik ben er opgegroeid en werkte er ook zelf vijf jaar”, vertelt Ayke. “Dat we nu opnieuw samenwerken, voelt wel bijzonder aan. De afgelopen jaren werkte ik bij een bank, maar het kriebelde om weer in de horeca te beginnen. Toen deze zaak over te nemen was, zijn we er vol voor gegaan.”

Ayke werkte samen met Yves een concept uit voor Toope. “We zijn een dagzaak. Je kan bij ons terecht voor ontbijt en lunch en als tearoom. We brengen een beperkte kaart, omdat we alleen met verse producten werken.” Een blik op de menukaart toont meteen enkele klassiekers: de ambachtelijke garnaalkroketten worden geleverd door atelier Crevetje uit Snaaskerke, naar het recept van ‘t Vistrapje, en de ambachtelijke kaas- en geitenkaaskroketten door atelier Carré in Bredene, naar het recept van tearoom Van Den Berghe dat jarenlang werd uitgebaat door de oom en tante van Ayke.

Pannenkoeken

“Ook de pannenkoeken zijn naar het recept van mijn oom en tante van tearoom Van Den Berghe destijds”, zegt Ayke. Verder op de kaart: verse soep, pasta’s, salades, burgers, toasties, tapas, en klassieke gerechten. “Alles wordt vers bereid, van de mayonaise tot de frieten en kroketten”, zegt Ayke.

Toope telt 65 plaatsen binnen en 28 op het terras. De dagzaak is open van 8 tot 18 uur en is gesloten op dinsdag en woensdag.

 

Sluit Menu